1 February, 2018

Vacature afbeelding.jpg
Update 19-03-2018: de vacature is vervuld.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega! Word jij onze nieuwe informatiemanager bedrijfsvoering en financiën? Meer informatie over de functie lees je hieronder.

Netwerkorganisatie regio Alkmaar zoekt een informatiemanager bedrijfsvoering & financiën
De HAL-gemeenten (Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk en de BUCH-gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) werken samen op het gebied van inkoop en contractmanagement voor jeugdhulp, Wmo, beschermd wonen, vervoer en hulpmiddelen. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een regionale netwerkorganisatie waarin deskundigen de inkoop, het contractmanagement en de informatievoorziening namens de zeven gemeenten uitvoeren. Gemeenten zijn zelf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beleid, toegang, bedrijfsvoering en financiën.

Wij zijn op zoek naar versterking van ons regionale team met een informatiemanager bedrijfsvoering & financiën. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar met optie tot verlenging.

De functie
Binnen de netwerkorganisatie ben je voor de zeven gemeenten, contractmanagers en inkopers het contact met betrekking tot bedrijfsvoering en financiën. Je bent verbinder van de verschillende gemeentelijke bedrijfsvoeringen, voert analyses uit en stelt rapportages op. Daarnaast doe je verbetervoorstellen in gebruik van de gegevens. Je bent ook aanspreekpunt voor aanbieders die vragen hebben op het gebied van bedrijfsvoering.

De taken

 • Beheren, monitoren van de Product Diensten Catalogus (PDC, catalogus van ingekochte producten en tarieven). Op dit moment wordt de Product Diensten Catalogus onderhouden in Access.
 • Opstellen inkoopdocument “Handreiking toegang en declaratie”.
 • Faciliteren van de ondersteuning van gemeentelijke processen ten behoeve van het berichtenverkeer VECOZO naar gemeenten en bij aanbieders.
 • Bewerkstelligen van een regionaal standpunt voor wat betreft de werkwijze op het gebied van bedrijfsvoering en de regio vertegenwoordigen bij interne en externe overleggen t.a.v. bedrijfsvoering.
 • Initiëren en voorzitten van regionale werkgroepen.
 • Ontwerpen, combineren en beheren van rapportages (voor productie, kosten, inkoop, efficiency).
 • Ondersteunen van de contractmanagers op het gebied van bedrijfsvoering, gegevensverzameling en financiële analyses.
 • Onderhouden van contacten intern (gemeenten) en extern (aanbieders) met contactpersonen op het gebied van bedrijfsvoering, financiën, control en toegang.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren over gegevensgebruik en ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement in het sociaal domein.

Functievereisten

 • Relevante hbo/wo-opleiding en werkervaring op het gebied van bedrijfsvoering en financiën binnen het sociaal domein bij zorgaanbieders of gemeenten.
 • Je hebt een actueel beeld van landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen van informatiemanagement in het sociaal domein.
 • Een effectieve samenwerker met interne en externe partijen, je bezit goede contactuele vaardigheden en bent een verbinder en teamplayer.
 • Resultaat- en kwaliteitsgericht
 • In staat om tijdig knelpunten te signaleren op het gebied van informatievoorziening en informatieprocessen en deze te vertalen concrete, breed gedragen en uitvoerbare oplossingsrichtingen.
 • Analytisch en nauwkeurig.
 • Beschikt over praktische vaardigheden in het vertalen van losse gegevens naar informatie met hulpmiddelen als bijvoorbeeld Excel, Access of een business intelligence tool.

Ons aanbod
Een uitdagende baan in een collegiale werkomgeving met zichtbare resultaten en een diversiteit aan contacten. Aanstelling vindt plaats voor een periode van één jaar met optie tot verlenging. Wij bieden een marktconform salaris waarbij de inschaling van de functie mede afhankelijk is van de kennis en ervaring van de kandidaat. Het betreft een contract van 32-36 uur per week. De indiensttreding vindt plaats bij de gemeente Alkmaar met de daarbij geldende arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je telefonisch contact opnemen met Margriet Zondervan, manager zorginkoop en contractmanagement Netwerkorganisatie regio Alkmaar, via telefoonnummer 06 - 55 22 21 08 of e-mailadres mzondervan@alkmaar.nl.