24 September, 2019

Dinsdag 24 september 2019 waren alle Wmo-zorgaanbieders die zorg leveren of gaan leveren in de regio Alkmaar bijeen in Theater De Vest. Alhoewel veel van de circa tachtig aanbieders het nieuwe contract voor 2020-2021-2022 al getekend hebben, werd dit moment gebruikt om symbolisch alsnog gezamenlijk een handtekening te zetten voor de samenwerking.

Wethouder Marcel Reijven (Langedijk) en wethouder Marcel van Zon (Alkmaar) zetten met Jose van den Dool (zorgorganisatie De Ontmoeting) - namens alle zorgaanbieders - een handtekening onder het contract dat op 1 januari 2020 ingaat. De overeenkomst loopt tot en met 2022. Na die periode is er de mogelijkheid tot verlenging.

Marcel Reijven, wethouder Langedijk en woordvoerder namens de zeven gemeenten in de regio Alkmaar: “We hebben in gezamenlijkheid met aanbieders een inkooptraject doorlopen en zijn blij met het uitgebreide palet aan zorg – Wmo begeleiding, Beschermd wonen en Beschermd thuis - dat we vanaf 2020 en verder kunnen aanbieden. Wij zetten ons er voor in dat iedereen in de regio Alkmaar de hulp krijgt die het nodig heeft. Elke inwoner heeft recht op de best mogelijke zorg.