14 March, 2018

Vacature afbeelding.jpg

Update 14-05-2018: de vacature is vervuld.

We gaan ons team uitbreiden! Heb jij zin in een nieuwe baan en heb je kennis en ervaring binnen de jeugdhulp bij een aanbieder of gemeente? Of werkte je als inkoop-/contractmanager binnen het sociaal domein? Reageer dan nu op deze leuke functie!

Wij - de Netwerkorganisatie regio Alkmaar - zijn een enthousiast en gedreven team dat werkt voor zeven gemeenten: Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. Wij verzorgen de inkoop, het contractmanagement en de informatievoorziening voor jeugdhulp, Wmo begeleiding, beschermd wonen, vervoer en hulpmiddelen. De gemeenten verzorgen zelf de ontwikkeling van beleid, toegang, bedrijfsvoering en financiën.

Gevraagd profiel
Als inkoop- en contractmanager:

 • ontwikkel en bewaak je een meerjarige strategie m.b.t. inkoop en contractmanagement.
 • heb je visie op kwaliteit en innovatie voor de jeugdhulp en doe je dat in overleg en samenwerking met zorgaanbieders en gemeenten.
 • zorg je voor advies en afstemming met de manager van het regionale team, het regionale directieteam en de regionale projectleiding jeugdhulp.
 • coördineer je de inkoop, het contract- en accountmanagement naar aanbieders en zorg je voor goede voorbereiding en verslaglegging van de accountgesprekken.
 • ben je een stevige gesprekspartner voor zorgaanbieders als het gaat over contracten en innovatie.
 • stuur je op excellente dienstverlening, zowel naar aanbieders als de deelnemende regiogemeenten.
 • heb je kennis van relevante wetgeving (bijvoorbeeld de Jeugdwet).
 • ken je aanbieders in de regio en de wijze waarop zij hun dienstverlening organiseren.
 • ben je assertief, werk je plan- en procesmatig, ben je op schrift en mondeling vaardig en breng je energie in een team.


Vereiste kwalificaties
Opleiding en ervaring:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Relevante werkervaring: ervaring in de jeugdhulp bij een aanbieder of gemeente of als inkoop-/contractmanager in het sociaal domein.


Voorwaarden
Voor de functie geldt een marktconform salaris, afhankelijk van de functiewaardering conform HR21. De inschaling is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Het betreft een contract van 32-36 uur per week. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar met optie tot verlenging. De indiensttreding vindt plaats bij de gemeente Alkmaar met de daarvoor geldende arbeidsvoorwaarden. Met ingang van 1 januari 2017 is het Individueel Keuze Budget (IKB) onderdeel van de Cao sector gemeenten. De vakantietoelage (8%), de levensloopbijdrage (1,5%), de eindejaarsuitkering (6%) en 14,4 uur (0,8%) bovenwettelijk verlof (bij een voltijd dienstverband) worden omgezet in een IKB-budget. Het IKB-budget is een persoonlijk budget van 16,3% van het bruto maandsalaris. Als medewerker kun je het IKB-budget inzetten voor verschillende aangewezen doelen en/of laten uitbetalen.

Informatie en procedure
Voor informatie over deze functie kun je telefonisch contact opnemen met Margriet Zondervan, manager zorginkoop en contractmanagement, via telefoonnummer is 06 – 55 22 21 08. 

Je kunt je sollicitatie tot 17 april e-mailen naar Matchpoint@Alkmaar.nl t.a.v. Margriet Zondervan. Graag onder vermelding van ‘Inkoop- en contractmanager jeugdhulp’.