17 October, 2018

3 Suus.png

Pleegouders zijn vrijwilligers die kinderen opvangen omdat ze (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Ze verblijven dan voor korte of langere tijd in een pleeggezin. De kinderen leven daar hun gewone leven en groeien op zoals andere kinderen.

Maar pleegzorg is natuurlijk helemaal niet gewoon. Het is een bijzondere vorm van jeugdhulp. Met gewoon bedoelen we ook dat pleegouders geen bijzondere dingen hoeven te kunnen of te doen met een pleegkind. Juist de alledaagse dingen delen met elkaar, dat is de kracht van pleegzorg!

In de regio Alkmaar wachten zo’n negentien kinderen op een plek in een pleeggezin. Voor acht van hen zoeken we een deeltijd pleeggezin. Bijvoorbeeld voor twee weekenden per maand. Zoals voor Jayden (1,5) Of voor Jamar (7), zijn zusje Malika (4) en zijn kleine broertje Kofi (bijna 2) Voor elf kinderen uit de regio Alkmaar zoeken wij een fulltime pleeggezin. Zoals voor Niels (5), Davey (1,5), Lizzy (12 jaar) en voor Marieke (6) en haar jongere broertje Joris (4 jaar).

In de regio Alkmaar wonen 255 pleeggezinnen. Zij ontvangen training, begeleiding en deskundigheidsbevordering van de pleegzorgorganisatie waaraan ze verbonden zijn. Startende pleegouders kunnen een beroep doen op een buddy pleegouder: een ervaren pleegouder bij wie ze terecht kunnen met vragen. 

Ervaringsverhalen
Op www.supergewonemensengezocht.nl staan ervaringsverhalen van zowel pleegouders als pleegkinderen. Een eerlijke kijk op de realiteit, met mooie verhalen. Ook voor het aanvragen van een informatiepakket bij een pleegzorgaanbieder bij u in de buurt.