5 April, 2018

Op 22 maart jongstleden deelde de Netwerkorganisatie regio Alkmaar in een informatiebijeenkomst haar definitieve jeugdhulptarieven voor 2018 en het jaar erna. De tarieven zijn daarna in de colleges van de diverse gemeenten vastgesteld. De jeugdhulpaanbieders zijn tevreden over het proces van totstandkoming van de tarieven de afgelopen maanden en kunnen zich op hoofdlijnen vinden in de uitkomsten.

In 2017 stelde de regio Alkmaar reeds tarieven voor jeugdhulp op. Een aantal jeugdhulpaanbieders konden zich destijds niet vinden in de hoogte van deze tarieven. Vervolgens heeft de regio Alkmaar het eerste kwartaal van 2018 uitgebreid onderzoek gedaan naar de tarieven voor ambulante jeugdhulp. Adviesbureau Berenschot is bij dit onderzoek betrokken, als ook de aanbieders zelf. Zij hebben inzicht gegeven in hun financiën.

Jan Mesu – woordvoerder namens de regio Alkmaar – is blij met het eindresultaat: “Geen kind tussen wal en schip; dat is gelukt. Met deze tarieven kunnen we weer een aantal jaren vooruit.” Mariette Vos-Lambooy – bestuurder bij Parlan jeugdhulp – sluit zich hierbij aan: “De meeste tarieven sluiten nu beter aan op de kosten. Onze aandacht kan weer uit naar goede zorg en gezamenlijke ontwikkeling”.