27 October, 2017

PERSBERICHT

Alkmaar, 27 oktober 2017

Inschrijftermijn inkoop jeugdhulp 2018 regio Alkmaar verlengd

Donderdag 26 oktober 2017 vond in de rechtbank van Haarlem een kort geding plaats van een aantal jeugdhulpaanbieders tegen de regio Alkmaar inzake de inkoop van jeugdhulp voor 2018. De rechter heeft te kennen gegeven dat hij – om tot een uitspraak te kunnen komen – zich nader wil verdiepen in de aangeleverde stukken. Op last van de rechter is de inschrijftermijn verlengd tot en met 6 november 2017.

De beëindiging van de inschrijftermijn stond eerder gepland op  30 oktober 2017. De regio Alkmaar publiceert de gewijzigde inschrijfdatum via het inkoopplatform TenderNed.

Jan Mesu – wethouder jeugdhulp in de gemeente Bergen – spreekt namens zijn collega wethouders jeugdhulp wanneer hij zegt: “Wij blijven bij ons standpunt: er mogen geen kinderen tussen wal en schip raken. Al onze jongeren hebben recht op goede, tijdige en passende zorg. Daar zijn wij als gemeenten en jeugdhulpaanbieders het over eens en daar doen we allemaal onze uiterste best voor.”

Over de Netwerkorganisatie regio Alkmaar
De Netwerkorganisatie regio Alkmaar verzorgt de inkoop en het contractmanagement voor de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. Dit doet zij op het gebied van jeugdhulp, Wmo, beschermd wonen, vervoer en hulpmiddelen.