Meteen naar de inhoud
Home » Over ons

Over ons

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest kopen onder de naam ‘Netwerkorganisatie Regio Alkmaar’ collectief Jeugdhulp en Ondersteuning / Beschermd wonen (Wmo 2015) in. Door gezamenlijk contracten met jeugdhulpinstellingen en zorgaanbieders af te sluiten zetten zij menskracht en middelen zo efficiënt mogelijk in. Door bundeling van kennis en expertise willen zij de kwaliteit van de zorg verhogen, vernieuwingen doorvoeren en zorgen voor eenduidigheid naar aanbieders.

Wie is wie?

Annemiek Hoekstra

Annemiek Hoekstra

Regiomanager Wmo

Ik ben een generalist, een ‘alleseter’ en ik houd van chaos. Mijn opdracht is om te kijken naar de regionale Wmo-agenda voor 2018. Ik bekijk en bespreek wat...

> Lees verder: Annemiek Hoekstra Verberg -

…we als gemeenten samen willen en kunnen doen. Als er inderdaad een gezamenlijke agenda is, dan adviseer ik wat en wie er nodig is om dit goed vorm te geven.

In 2016 stapte ik – toen 30 weken zwanger – met mijn man en twee kinderen op een zeilboot om vervolgens zeven maanden te gaan reizen. De boot ligt nu in Valencia. Deze zomer bezoeken we de Balearen. Volgend jaar? Op fietsvakantie!

Annette Hesemans

Annette Hesemans

Projectleider inkoop en aanbesteding jeugdhulp

Ik houd me bezig met de inkoopprocessen jeugdhulp voor 2018 en 2019, ook bovenregionaal. Ik probeer beleids- en bestuurlijke...

> Lees verder: Annette Hesemans Verberg -

…wensen om te zetten naar afgesloten contracten. Hoe ik dat doe? Door alles in fases te zetten, op hoofdlijnen paaltjes te slaan en van grof naar fijn te werken. Ik houd van pionieren, van dynamiek en samenwerken: alleen gaat sneller, maar samen kom je verder.

Ook thuis houd ik van organiseren en regelen. Mijn man en vier kinderen zijn wat dat betreft verwend. Ik ben een buitenmens en wandel en fiets veel. Tijdens vakanties maak ik regelmatig wandelingen van zo´n 15 kilometer. Dat geeft wel eens zure gezichten bij mijn kinderen, want als hun vader op pad is met de fiets, moeten zij verplicht met mij mee!

Bjorn Gossen

Bjorn Gossen

Coördinator kenniscentrum bedrijfsvoering

Qua bedrijfsvoering verbind ik zowel de gemeenten binnen de regio Alkmaar met elkaar als de gemeenten met de zorgaanbieders. Ik hou van de...

> Lees verder: Bjorn Gossen Verberg -

…uitdaging om mensen met verschillende talen en perspectieven dezelfde kant op te laten kijken. Ik analyseer een – vaak veelomvattende – situatie, probeer overzicht te krijgen wat er nodig is en ga vervolgens aan de slag. Met als doel om de samenwerking zo soepel en eenvoudig mogelijk te laten verlopen.

Thuis ga ik graag aan de slag in de tuin. Ik doe er van alles aan om onze grasmat zo mooi mogelijk te houden. Ik ben overgestapt van elektrisch maaien naar een handmaaier. Waarom? Omdat het mooier resultaat geeft en ik sport niet, dus ik krijg ook meteen wat lichaamsbeweging. Verder kook ik graag, volg ik politieke ontwikkelingen op de voet en doe ik graag leuke dingen met mijn gezin in de natuur.

Dennis Bruijn

Dennis Bruijn

Inkoop- en contractmanager jeugdhulp

Ik wil graag iets kunnen betekenen voor jongeren. Dat is mijn drijfveer in deze functie. Mijn rol bestaat voornamelijk uit...

> Lees verder: Dennis Bruijn Verberg -

…het samen met collega’s opstellen van inkoopdocumenten voor jeugdhulp om te komen  tot contracten met jeugdhulpaanbieders. Daarnaast zit ik regelmatig om de tafel met de door ons gecontracteerde, gecertificeerde instellingen. Dit zijn de jeugd- en gezinsbeschermers, de William Schrikker Groep en het Leger des Heils. We bespreken de contractafspraken, de samenwerking met de gemeente en de wijkteams en overige zaken. Dit alles om te komen tot goede hulpverlening.

Geluk voor mij is: vlak voor een regenbui thuis komen. Ik kan echt genieten van de kleine dingen in het leven. Qua vakanties hoefden we wat dat betreft nooit ver. De afgelopen tien jaar zaten we in onze vakantiewoning op de Veluwe of op campings. Nu de kinderen ouder zijn, is het tijd om deze te verkopen. Vanaf nu gaan we lekker luxe naar vakantieparken en hotels. Verder weg? Nee hoor, we blijven gewoon in Nederland. Er valt nog genoeg te ontdekken!

Douwe van den Berg

Douwe van den Berg

Inkoop- en contractmanager Wmo/Beschermd wonen

Ik onderhoud de contracten voor Beschermd wonen en houd me bezig met productontwikkeling. Vooral uit het laatste haal ik veel energie.

> Lees verder: Douwe van den Berg Verberg -

Ik houd van het creatieve denkproces, het ‘out of the box’ denken en het breed kunnen kijken naar wat de doelgroep nodig heeft.

Ook al ben ik niet meer op een leeftijd om met mijn ouders op vakantie te gaan, ga ik toch elk jaar met hen en mijn zus op pad. Dit jaar gaan we een weekje naar Athene. Een leuke traditie die we er hopelijk nog lang in houden. Verder drink ik graag een biertje met vrienden, sla ik regelmatig een balletje golf in Zandvoort en kijk ik diverse Amerikaanse televisieseries.

Esther de Graaff

Esther de Graaff

Contractmanager jeugdhulp

Het is een beetje een puzzel: hoe zorgen we ervoor dat we de beste afspraken kunnen maken, waar iedereen zich aan houdt én iedereen zich betrokken bij voelt?

> Lees verder: Esther de Graaff Verberg -

Dat goed inrichten vind ik erg leuk. Ik beantwoord vragen van de jeugdhulpaanbieders over gemeentelijke zaken en andersom. Ik kan met veel mensen goed door één deur, ik breng mensen bij elkaar en ik kan – met mijn verleden als beleidsmedewerker – goed memo’s schrijven.

Geschiedenis fascineert mij. En dan met met name de Eerste Wereldoorlog in België. Deze periode heeft zoveel invloed gehad op de moderne tijd. We gaan vaak met het gezin naar België op vakantie. We wandelen er door oude loopgraven en slapen bijvoorbeeld in een B&B wat vroeger een verblijfsplek voor de frontsoldaten op verlof was. Verder doe ik een cursus moderne kunstgeschiedenis en ga ik met mijn vriend regelmatig urbexen. Erg leuk, zoek het maar eens op!

Jocelyne Tophoff

Jocelyne Tophoff

Juridisch adviseur

Als juridisch adviseur ben ik – sinds het begin in 2014 - betrokken bij de inkoop en contractvorming. Ik zorg ervoor dat ideeën en afspraken goed op papier...

> Lees verder: Jocelyne Tophoff Verberg -

…staan, ik zet me in voor verminderde regeldruk bij de aanbieders en gemeentes en beantwoord juridische vragen. Waar ik goed in ben? Ik ben een out of the box-denker, geen pennenlikker en zoek altijd oplossingen bij problemen in plaats van andersom.

In mijn vrije tijd ben ik een fervent hobbykok (zie ook dit interview), ben ik voorzitter van een atletiekvereniging, ik loop hard, ik mountainbike en ik hou erg van wandelen. Ik liep de Fjällräven Classic, binnenkort wandel ik naar Santiago de Compostela en ik ga misschien een wandeltocht doen in een prachtig Marokkaans berggebied. Kortom: ik vind dat ik een heel leuk leven heb!

Leonie den Hartog

Leonie den Hartog

Communicatieadviseur

Wat gaan we vertellen? Aan wie gaan we dat vertellen? Hoe gaan we dat vertellen? Het zijn communicatie- vragen waar ik me dagelijks mee bezig houd.

> Lees verder: Leonie den Hartog Verberg -

Ik draai mee in diverse projecten, ik zorg ervoor dat de website zo gebruikersvriendelijk en up to date mogelijk is, verzorg de nieuwsbrieven, schrijf teksten, doe interviews en zo nu en dan maak ik foto’s. Zo ook de foto’s op deze pagina – op die van mezelf na dan.

Ook privé creëer ik van alles. Ik maak momenteel – samen met een oom die de illustraties maakt – een kinderboek. Ik boetseer en maak beelden van klei en van brons. M’n huis en tuin staan er inmiddels aardig vol mee. En over de tuin gesproken: we hebben deze onlangs kunnen verlengen met 120m2. Een leeg canvas waar we allerlei ideeën voor hebben!

Marco Schuit

Marco Schuit

Medewerker informatie en communicatie

Afwisseling, het helpen van collega’s en mensen van de juiste informatie voorzien: ik word daar heel blij van! Bij mij komen...

> Lees verder: Marco Schuit Verberg -

… in eerste instantie alle vragen van zorgaanbieders Wmo en Jeugdhulp binnen. Dit zijn vragen over contracten, over tarieven, over van alles. Daarnaast verwerk en archiveer ik de contracten, beheer ik de Product-Diensten catalogus, check ik de website of gegevens kloppen en vraag ik financiële gegevens uit bij de zorgaanbieders.

Mijn gezicht reist de hele wereld over. In mijn vrije tijd ben ik namelijk kaasdrager op de kaasmarkt in Alkmaar. Mijn vader was vroeger kaasdrager en ik kreeg de kans om in zijn voetsporen te treden. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Van maart tot september ben ik elke vrijdag op de kaasmarkt te vinden!

Margriet Zondervan

Margriet Zondervan

Manager inkoop- en contractmanagement

Sinds 2015 nemen de gemeenten taken van de Rijksoverheid over op het gebied van jeugdhulp en Wmo. Door deze decentralisatie is er veel op...

> Lees verder: Margriet Zondervan Verberg -

…ons afgekomen. Voor zowel de cliënten, zorgaanbieders als gemeenten is het van belang om te weten waar ze aan toe zijn en dat er steeds meer duidelijkheid en structuur is voor alle betrokkenen. Daar draag ik graag aan bij door eilandjes te verbinden en te bouwen aan een sterk en doelgericht team. Een team wat toegerust is op alle taken die op ons afkomen.

Ook privé houd ik van dingen bouwen. Momenteel woon ik in ons derde klushuis. Nu dit huis klaar is, begint het alweer te kriebelen, maar ik denk dat we eerst maar eens wachten tot de eerste kinderen het huis uit zijn. Het wordt dan wel weer in Bergen, want daar bevalt het ons prima!

Matthijs Schultz

Matthijs Schultz

Informatiemanager

Continu zoek ik naar verbinding en het verhaal achter de cijfers. Een ‘6’ voor de een, heeft een andere waarde voor een ander. Ik probeer er achter te komen of we over hetzelfde praten.

> Lees verder: Matthijs Schultz Verberg -

Ik sta collega’s bij in bedrijfsmatig denken: wat is de financiële impact van een voorstel? Hoe kunnen we een plan of besluit financieel onderbouwen? Wat ik leuk vind aan mijn werk? Het maakt niet uit wat iemand afzonderlijk kan, wanneer je capaciteiten combineert gebeurt er iets moois en ontstaat er verbinding.

Van kleins af aan doe ik aan hockey. Ook al zijn we niet meer de jongsten, we zijn een bloedfanatiek team. Na de wedstrijd is het ook altijd erg gezellig. Sommige jongens ken ik al bijna veertig jaar. We zijn een hechte vriendengroep en gaan elk jaar samen zeilen en skiën. Rust vind ik in het kijken naar een goede film of door te wandelen op het strand. Ik houd ervan om tijdens zo’n wandeling piketpaaltjes voor de toekomst te slaan!

Max Gijtenbeek

Max Gijtenbeek

Inkoop- en contractmanager jeugdhulp

Ik voer het accountmanagement voor de jeugd-ggz-aanbieders uit en loop mee in het inkoopproces. Door te weten wat er speelt en te sturen op...

> Lees verder: Max Gijtenbeek Verberg -

…de contractafspraken, probeer ik samen met anderen de gestelde doelen en ambities te realiseren. Waar mogelijk zoek ik de verbinding tussen de gemeentelijke domeinen en probeer ik processen te verbeteren. Ik besef me goed dat hetgeen mijn collega’s en ik doen, merkbaar is voor veel mensen. Dit motiveert mij om het beste uit mijzelf en mijn werk te halen. Wij streven er samen naar om zo goed mogelijke hulpverlening neer te zetten.

In mijn vrije tijd lees ik graag, van een goede thriller tot een boek over politiek. Of ik zelf politieke ambities heb? Misschien eens een plek in de gemeenteraad ja, maar nu nog niet. Verder ben ik een echt familiemens, speel ik – op een recreatieve manier – zaalvoetbal en ga ik veel naar de bioscoop.

Naima El Ouahhabi

Naima El Ouahhabi

Contractmanager vervoer en hulpmiddelen/juridisch adviseur

Als regio hebben we contracten met aanbieders van hulpmiddelen en aanbieders van vervoer. Bijvoorbeeld het vervoer van kinderen naar...

> Lees verder: Naima El Ouahhabi Verberg -

…het speciaal onderwijs. Ik houd de naleving van de contracten in de gaten, ik voer gesprekken met de aanbieders, bespreek wat er wel en niet goed gaat of anders kan in de toekomst en ik probeer vragen op te lossen. Dit alles doe ik met een nuchtere, maar sociale insteek en een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen.

Ik ga regelmatig naar concerten of festivals zoals Lowlands. Ik kan ook genieten van wat oudere films zoals Primal Fear en The Life of David Gale. De wereld ontdekken: dat doe ik het liefst. Ik hou van geschiedenis en cultuur en ben inmiddels in Australië, Vietnam en veel plekken in Europa geweest. De volgende verre reis gaat hopelijk naar Nepal, Indonesië of Sri Lanka!

Pascale Klaassen

Pascale Klaassen

Inkoop- en contractmanager Wmo

Ik heb een hele leuke baan! We hebben contracten afgesloten met circa tachtig Wmo-aanbieders. Ik onderhoud de relatie met de diverse...

> Lees verder: Pascale Klaassen Verberg -

… zorgaanbieders, leg contractafspraken vast en pas deze zo nodig aan. Ook monitor ik of een ieder zich aan de gemaakte afspraken houdt, bespreek met hen wat er wel en niet goed gaat, probeer hun vragen op te lossen en duidelijkheid te scheppen. Ik ben heel praktisch ingesteld en gebruik vaak m’n ‘boerenverstand’. Daarnaast ben ik een vraagbaak voor de Wmo-consulenten bij de diverse gemeenten en werk ik nauw samen met collega’s van bedrijfsvoering en beleid.

Alle drie mijn zonen voetballen bij AFC ’34. Ik ben dan ook regelmatig op een van de voetbalvelden in de regio te vinden. Ben ik daar niet, dan heb je grote kans dat ik op het strand zit. We hebben al vijftien jaar, samen met vrienden, een strandhuisje in Egmond aan Zee. Het is geen huisje om in te slapen, maar wel ontzettend handig en een extra motivatie om lekker vaak naar het strand te gaan!

Petra Buwalda

Petra Buwalda

Regiomanager jeugdhulp

Kinderen verdienen een optimale kans om zelfstandig door het leven te kunnen gaan. Je hoopt dat kinderen dit van huis uit meekrijgen, maar soms loopt dit anders.

> Lees verder: Petra Buwalda Verberg -

Ik geloof erin dat we kinderen zo vroeg en zo dichtbij mogelijk hulp moeten bieden om ergere schade te voorkomen.Voor de regio Alkmaar ben ik verantwoordelijk voor de inkoop van jeugdhulp. Ik kan goed ‘op veel borden tegelijk schaken’ en dat is in mijn functie ook wel nodig.

Regelmatig krijg ik van mannen van een bepaalde leeftijd bewonderende blikken. Ik rijd namelijk op een oude Koga Miyata racefiets uit 1970. Ik vind het heerlijk: met mijn kop in de wind en mijn verstand op nul. Ik ben dol op de duinen en fiets ook regelmatig naar het strand. ’s Zomers trek ik er zeker twee keer per week op uit. Ook samen met mijn man, we trekken dan – bepakt met een klein tasje – van plek naar plek. Genieten is dat!

Sandra Boelhouwers

Sandra Boelhouwers

Projectondersteuner Wmo/Beschermd wonen

Binnen het sociaal domein voel ik me echt thuis; het is fijn om iets voor mensen te kunnen betekenen. Ik vind het mooi om te zien hoe gedreven...

> Lees verder: Sandra Boelhouwers Verberg -

… men is in de zorg, om alles goed op orde te krijgen. Als projectondersteuner maak ik afspraken, notuleer ik bij vergaderingen, heb ik regelmatig contact met de zorgaanbieders en zorg ik voor de verslaglegging bij de accountgesprekken.

Ik ben een Italofiel: verliefd op Italië. 25 jaar geleden gingen we er skiën en sindsdien zijn we er elk jaar een of twee keer geweest. Vooral Sicilië en Calabrië hebben ons hart gestolen. Ik luister ook vaak naar Italiaanse muziek, bijvoorbeeld Eros Ramazzotti. Wanneer hij in Nederland optreedt, zijn wij er ook. Mijn meiden moeten – ook al willen ze niet – verplicht mee. Ik zeg altijd ‘pech, het is onderdeel van jullie opvoeding!’ En stiekem vinden ze het best leuk.

Simone Breed

Simone Breed

Projectondersteuner jeugdhulp

Ik vlieg van het een naar het ander! Regelen, organiseren en dingen uitvogelen vind ik het leukst aan mijn werk. Als rechterhand van de regiomanager Jeugdhulp ben...

> Lees verder: Simone Breed Verberg -

…ik de spin in het regionale web, notuleer ik tijdens vergaderingen, jaag ik acties na en ondersteun ik bij projecten. Daarnaast ben ik de ‘officemanager’ van de afdeling. Ik regel verhuizingen, ICT, netwerkaccounts en toegangspassen voor nieuwe medewerkers en nog veel meer!

Mijn man verkoopt en vertroetelt klassieke Mercedessen. In mijn vrije tijd verzorg ik zijn boekhouding en houd de website bij. Wanneer het een beetje mooi weer is, stappen we in de donderblauwe W124 cabriolet die we nu hebben staan. We touren wat langs de kust en pakken een terrasje onderweg, heerlijk is dat!